Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Ζάκυνθος: Εργα στο Λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών

Εργα βελτίωσης λειτουργικότητας, προστασίας και ασφάλειας ναυσιπλοΐας Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 5.950.000 ευρώ.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό 2017ΕΠ2200003 και αναμένεται με την αποπεράτωσή τους να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τομέα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στη βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης Ζακύνθου-Κεφαλονιάς και της ενίσχυσης της συνοχής της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε:

«Το έργο είναι χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ζακύνθου, το οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ικανοποιούμε εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό ποσό, 5,9 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στο λιμάνι Αγ. Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη του έργου ανατέθηκε το 2005 και έκτοτε δεν κατέστη δυνατό ούτε η μελέτη να ολοκληρωθεί ούτε το έργο να γίνει. Σήμερα λοιπόν, μετά από επίπονη και σοβαρή προσπάθεια καταφέραμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα των λιμναζουσών μελετών και επιπλέον να εξασφαλίσουμε την κατασκευή του έργου.

Το λιμάνι με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στις δήθεν κραυγές αγωνίας όσων έμειναν άπραγοι, στερώντας ευκαιρίες, έργα και χρήματα από τα Ιόνια Νησιά. Πραγματικά δίνουμε ανάσα στα νησιά μας, με έργα και δράσεις συνοχής και ανάπτυξης.

Συνιστούμε λοιπόν σε όσους μένουν ξέπνοοι, να περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται στα μάτια των πολιτών των Ιονίων Νήσων».

 

Προτεινόμενα