FeaturedΕπικαιρότηταΚόσμος

Υπουργός Ενέργειας Ισραήλ: “Βρισκόμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”

Για “Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο” έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Ισραελ Κατζ, σε συνέντευξή του στη γερμανική ταμπλόιντ “Bild”.

“Βρισκόμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κράτος του Ισραήλ φρόντιζε πάντοτε να διεξάγει τους πολέμους του μόνο του. Ακόμα και προς τις ΗΠΑ. Υποστηριζόμαστε οικονομικά και στρατιωτικά, αλλά παλεύουμε μόνοι μας», επισημαίνει ο Ισραήλ Κατς, ένας από τους σημαντικότερους υπουργούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και υπουργός Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

“Δεν είναι μόνο δικός μας ο πόλεμος”

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει “δεν αφορά μόνο το Ισραήλ”, τονίζει, σημειώνοντας ότι “η δέσμευση της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι πολύ κατανοητή για μένα. Γιατί δεν είναι μόνο δικός μας ο πόλεμος. Βρίσκεται και εντός της Ευρώπης. Σε ριζοσπαστικές κοινότητες. Και όλοι γνωρίζουν επίσης ότι ο εξτρεμισμός βρίσκει τελικά έκφραση. Σήμερα, αυτός ο Παγκόσμιος Πόλεμος διεξάγεται από το Ιράν”.

Οταν σε αυτό το σημείο τον ρωτάει ο Γερμανός δημοσιογράφος “τι εννοείτε;”, απαντά:

“Το Ιράν έχει πληρεξούσιους στη Μέση Ανατολή: τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τους Χούτι στην Υεμένη, τις σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ και φυσικά έχει επίσης δυνάμεις στη Συρία, καθώς και τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα. Και έχει κύτταρα στην Ευρώπη, ένα σύστημα που έχτισε για έναν σκοπό: να εξάγει τη σιιτική, ριζοσπαστική ισλαμική επανάσταση, την οποία καθοδηγεί”.

Και προσθέτει: “Οσον αφορά στα πυρηνικά όπλα: Εάν, ο Θεός φυλάξοι, τα έχει, θα είναι αδύνατο να δράσουμε εναντίον αυτών των παραγόντων. Φτάνει που μπορεί να απειλήσει. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στη μέση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

»Η πλειονότητα των δυτικών κρατών, κυβερνήσεων και μεγάλο μέρος του κοινού το κατανοούν αυτό και υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ, που βρίσκεται στο μέτωπο”.

“Δεν θα μας σταματήσουν οι όμηροι”

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη Γάζα, ο κ. Κατς λέει ότι το Ισραήλ δεν θα την καθυστερήσει λόγω ανησυχιών για τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατούνται εκεί από τη Χαμάς.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε επιμείνει ότι δεν θα παρέχεται ρεύμα ή νερό στη Γάζα έως ότου επιστραφούν στα σπίτια τους όσοι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς. “Δεν θα γυρίσει ηλεκτρικός διακόπτης, δεν θα ανοίξει κρουνός νερού και δεν θα μπει κανένα φορτηγό καυσίμων στη Γάζα, μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και τώρα δηλώνει: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε και εργαζόμαστε με κάθε συνομιλητή που μπορούμε για να φέρουμε τους απαχθέντες στο σπίτι… Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτρέψει άλλες ενέργειές μας, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής, εάν αποφασίσουμε να την πραγματοποιήσουμε, γιατί αυτό θέλει η Χαμάς”.

 

Πηγή ΦΩΤΟ: Adi Cohen Zedek

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured