ΕπικαιρότηταΠολιτική

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Διαψεύδει τουρκικό δημοσίευμα για επίσκεψη Γκιουλέρ στην Ελλάδα

Στη διάψευση δημοσιεύματος περί επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα προχώρησαν πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, «σχετικά με τα αναφερόμενα σε ΜΜΕ της Τουρκίας περί επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας κ. Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει πρόσκληση».

Τι υποστήριξε το CNN Turk

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του CNN Turk, σύμφωνα με το οποίο ο Γιασάρ Γκιουλέρ θα επισκεπτόταν την Αθήνα και θα είχε συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση θα γινόταν μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου, που θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν και πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Με τίτλο «Φθινοπωρινή διπλωματία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας» το CNN Turk έγραψε ότι μετά τα βήματα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί αρχικά συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και στη συνέχεια των ηγετών των δύο χωρών.

Η εντατικοποίηση των διαδοχικών συναντήσεων και επαφών χαρακτηρίζεται «η αρχή μιας νέας εποχής» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα