ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Υπόθεση Novartis: Στις 18 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης

Στις 18 Φεβρουαρίου θα περάσει και πάλι το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο ο δημοσιογράφος καταχειροκροτήθηκε από περίπου 200 συγκεντρωμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Κώστας Μπάρκας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Νωρίτερα, πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για να απολογηθεί στις 16 Φεβρουαρίου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα