ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Συμβολαιογράφοι: Τεράστιο πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την αποχή των συμβολαιογράφων

Συνεχίζεται η σκληρή στάση που τηρούν οι συμβολαιογράφοι απέναντι σε επιλογές της κυβέρνησης, καθώς κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΑθηνώνΠειραιώς, αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους έως και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

Συνεπώς, το “έμφραγμα”  στις μεταβιβάσεις ακινήτων αναμένεται να ενταθεί, καθώς παρατείνεται η αποχή κυρίως για σύναψη συμβολαίων με τα οποία μεταβιβάζονται ακίνητα με οποιαδήποτε αιτία (δηλαδή αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές κ.λπ.) καθώς και η αποχή από τις δηλώσεις που υποβάλλονται στην εφορία, είτε ηλεκτρονικά, είτε δια ζώσης.

“Η διαφορά με τις προηγούμενες αποχές είναι ότι, αυτή τη φορά, εξαιρέθηκε από το πλαίσιο η σύνταξη των προσυμφώνων, δηλαδή μιας προσυμφωνίας, ώστε να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο. Και αυτό έγινε ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να πιέσουμε τους πολίτες. Ετσι, αγοραπωλησίες που ήταν εν εξελίξει θα μπορούν να γίνουν με ένα προσύμφωνο, ώστε να ακολουθήσει το οριστικό συμβόλαιο όταν θα λήξει η αποχή. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μην διαρρέουν συμβόλαια τα οποία δεν γίνονται στην Αττική λόγω της αποχής, σε όμορους συλλόγους άλλων περιοχών που δεν απέχουν”, αναφέρει μιλώντας στον «”Ο.Τ.” η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Πειραιά, Ιωάννα Κανελλοπούλου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα