Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΕλλάδαΕπικαιρότητα

Υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δύο σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σταδιακά η ένταξη ακόμη έξι επιλεγμένων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας.

Ολα αυτά, ως κοινή δράση του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το διαιτολόγιο του προγράμματος, καθώς και ο τρόπος παρασκευής των σχολικών γευμάτων, έχει σχεδιαστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αφορά τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Τα γεύματα απευθύνονται στο σύνολο των μαθητών που φοιτούν στα επιλεγμένα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στον Δήμο Καβάλας ανέρχεται στους 1.135.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής.

Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι με τα σχολικά γεύματα εισάγεται στα σχολεία μία νέα κουλτούρα συμβίωσης και συνεργασίας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος σε άλλους Δήμους είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και δικαιώνουν τις προσδοκίες που συνδέονται με το πρόγραμμα.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι