PlusΕπικαιρότητα

Υγιεινό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Ενα αφράτο κέικ είναι πάντοτε απολαυστικό.

Συνοδεύει τον καφέ μας, το γάλα και το κακάο των παιδιών, χρησιμοποιείται ως μια απογευματινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους και το συγκεκριμένο σπιτικό κέικ είναι ιδιαιτέρως υγιεινό, αφού περιέχει μόνο ελαιόλαδο και γιαούρτι.

 

ΥΛΙΚΑ

175 ml ελαιόλαδο

3 αυγά

150 γραμμάρια γιαούρτι

2 πορτοκάλια ξύσμα

225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

175 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανιλίνες

(Tip: Πολύ πολύ καλό χτύπημα, για να γίνει αφράτο!)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα.

Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά τα υλικά, ώσπου να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. (Μπορεί να γίνει και στο μίξερ αλλά δεν είναι απαραίτητο).

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αυτό το μείγμα το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 10×25 εκ. που με ένα πινέλο μαγειρικής έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά.

 

Δείτε ένα βίντεο με μια παραλλαγή της συνταγής: Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο και γιαούρτι

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus