ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Υδρογονάνθρακες: Τον Μάρτιο τα πρώτα στοιχεία για τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη

Για την πορεία των ερευνών στην Ελλάδα για τους υδρογονάνθρακες μίλησε στην ΕΡΤ ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων τονίζοντας ότι παρά τη μη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων «εξελίσσεται η διαδικασία της εκμετάλλευσης».

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που έχουν γίνει στην Κρήτη και ανάλογα θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε μια αδειοδότηση για γεώτρηση στα δυτικά της Κρήτης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε ότι θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων στην περιοχή δήλωσε ότι αναμένουν στο υπουργείο τα στοιχεία από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επεξεργασία. «Φαντάζομαι ότι αν είναι ενθαρρυντικά θα μας ζητήσει η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη την άδεια, να κάνει τη γεώτρηση» εκτιμώντας ότι τον Μάρτιο θα έχουν τα πρώτα στοιχεία.

«Οι σεισμικές έρευνες δείχνουν αν υπάρχει (σημαντικό κοίτασμα) και πόσο πιθανολογείς να υπάρχει. Εάν η πιθανολόγηση είναι πολύ ισχυρή, μετά προχωράς σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις για να δεις αν όντως αυτό που είδες υπάρχει και μετά είναι η εκμετάλλευση» εξήγησε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Και όπως πρόσθεσε «το Μάρτιο θα έχουμε τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών» με την απόφαση να ανήκει στην κυβέρνηση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα