Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ξεκινούν έργα 1 εκατομμυρίου ευρώ στη Φθιώτιδα

Τρία σημαντικά έργα, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ ξεκινούν στη Φθιώτιδα και αφορούν σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα:

1. Η ενίσχυση αλλά και αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στην γερμανική τάφρο στην περιοχή από την γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Λαμίας-Φραντζή έως και την ένωσή της με το «Μπεκιόρεμα», προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκαλούνταν στην κοντινές περιοχές από έντονες βροχοπτώσεις. Το έργο είναι προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

2. Η αποκατάσταση και συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δομοκού στο τμήμα (Παλαμά-Μακρολίβαδου) αλλά και στο τμήμα της Εθνικής Οδού (Λαμία-Δομοκός-Ν. Μοναστήρι-Ορια νομού Φθιώτιδας-Λάρισας). Στα τμήματα αυτά προβλέπονται εργασίες επανακατασκευής του τμήματος του δρόμου, κατασκευή ασφαλτοτάπητα αλλά και κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου. Επίσης, στο Επαρχιακό Δίκτυο Δομοκού, προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων και κιγκλιδωμάτων και πινακίδων, αλλά και η διαγράμμιση του δρόμου.

3. Η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην ΠΕΟ Λαμίας-Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού «Κόμμα» του Δήμου Λαμιέων. Πρόκειται για παρεμβάσεις προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και αφορούν στην κατασκευή τάφρων αποστράγγισης από σκυρόδεμα, στην τοποθέτηση αγωγών όμβριων από PVC, στην κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών (φρεάτια), στον καθαρισμό από επιχωματώσεις υφιστάμενων αυλάκων αποστράγγισης και στην κατασκευή νέων χωμάτινων αυλάκων αποστράγγισης.

Για τα έργα που ξεκινούν στην Φθιώτιδα, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:

«Και τα τρία έργα αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών. Αντιπλημμυρικά, οδικά και αποχέτευσης. Είναι έργα προτεραιότητας που λύνουν χρόνια προβλήματα στη Φθιώτιδα και εντάσσονται στους στόχους μας για την ασφάλεια, την υγιεινή και την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

Μόνο με τέτοιες παρεμβάσεις μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα όλων και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και μετακινήσεων. Οπως λέω κάθε φορά, προχωράμε βήμα προς βήμα και όσο περνούν οι ημέρες επιταχύνουμε τον βηματισμό μας».

 

Προτεινόμενα