ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ξάνθη: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία (Συγκλονιστικά video)

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ξάνθη.

Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.

Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο super market της πόλης.

Από την ανατροπή των δύο οχημάτων κινδύνεψαν πεζοί πελάτες που εκείνη την ώρα κινούνταν στον χώρο του πάρκινγκ, μπροστά από το σούπερ μάρκετ, ενώ τα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα, η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη, ώστε ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.

Επίσης, ένας οδηγός λεωφορείου που κινούνταν σε κεντρικό δρόμο της πολης κινδύνεψε όταν έπεσαν κλαδιά από μεγάλα πλατάνια και ένα εξ αυτών έσπασε το παρμπρίζ του. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.

Ανεμοστρόβιλος, επίσης, σημείωσε καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο πολύ ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη.

Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα