Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Βραβεία κοινωνικής προσφοράς «Γιώργος Καστρινάκης»

Η Περιφέρεια Αττικής θεσμοθετεί ετήσια βραβεία κοινωνικής προσφοράς «Γιώργος Καστρινάκης», προς τιμήν του αείμνηστου δημοσιογράφου που υπηρέτησε μεσεβασμό και μεγάλο πάθος την αυτοδιοίκηση.

Ο Γιώργος Καστρινάκης υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγωνίστηκε για την κοινωνική δικαιοσύνη και δυνάμωσε τη φωνή των ανθρώπων με αναπηρία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, που εισηγήθηκε τη θεσμοθέτηση των βραβείων στην επιτροπή Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, επισήμανε πως αυτά θα απονέμονται σε διακριθέντες στους τομείς που δραστηριοποιήθηκε ο Γιώργος Καστρινάκης, δηλαδή στην αυτοδιοίκηση, την υγεία, τον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία.

«Θέλουμε το φωτεινό παράδειγμα θέλησης, ήθους και αξιοπρέπειας του εκλιπόντος να κληροδοτείται από γενιά σε γενιά» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι οι βραβευόμενοι θα επιλέγονται από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τη σύζυγο ή άλλο συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Καστρινάκη, από τον εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών και τον εκάστοτε δήμαρχο Βριλησσίων, περιοχή όπου ζούσε ο εκλιπών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής