ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Βίντεο του Λιμενικού με την καταδίωξη διακινητών από το Αγαθονήσι μέχρι την Κέα

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει την καταδίωξη δύο διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό, η οποία ξεκίνησε στο Αγαθονήσι και ολοκληρώθηκε στην Κέα.

Το βίντεο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και όλα ξεκίνησαν όταν ο ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112′ για την ύπαρξη λέμβου στο Αγαθονήσι.

Αμέσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1 Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής.

Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα