ΕπικαιρότηταΠολιτική

VIDEO: Δείτε με ποιόν τρόπο οι Τούρκοι παρενοχλούν τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

Στη δημοσιότητα δόθηκε video από το υπουργείο Μετανάστευσης, που δείχνει πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλούν ελληνικά πλοία στο Αιγαίο, ακόμη και σε επιχειρήσεις διάσωσης

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, σχετικά με δημοσιεύματα για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν».

Παραλλήλως, υπογραμμίζει: «Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα