ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Αποχέτευση, Πράσινο, Υποδομές

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Το πρώτο έργο που θα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η αποχέτευση στο Ε΄Διαμέρισμα, που σε ένα μεγάλο του τμήμα δεν υπήρχε.

Τα λύματα έπεφταν στη θάλασσα. Έχουμε μείνει πίσω ως Πειραιάς.

Όσον αφορά στο πρόβλημα των νερών από οικιακή χρήση, στο Α΄Διαμέρισμα, θα φροντίσουμε αμέσως να κατασκευασθεί ένας αγωγός, που θα τα συλλέγει.

Εμείς στον Πειραιά αγαπάμε ιδιαίτερα τρία χρώματα: το εθνικό γαλάζιο. Είμαστε Έλληνες. Μας ενώνει ο Πειραιάς, μας ενώνει και η Ελλάδα.

Αγαπάμε το αθλητικό κόκκινο -τον Ολυμπιακό, αλλά αγαπάμε και τον Εθνικό και τις άλλες μικρότερες ομάδες- και λατρεύουμε το φυτικό πράσινο, τα δέντρα τα λουλούδια.

Πρέπει να σας πω ότι έχουμε βέβαια το πλεονέκτημα της θάλασσας, του απέραντου γαλάζιου, αλλά έχουμε το μειονέκτημα του λιγότερου πράσινου από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Γι’ αυτό εμείς μαζί με την καθαριότητα, προτάξαμε το πράσινο. Και βλέπετε την πλατεία Κοραή με λουλούδια, βλέπετε και άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε σε άλλες πλατείες.

Προσπαθούμε και να το αυξήσουμε και να το βελτιώσουμε. Θέλω να πιστεύω, ότι θα είναι όλο και λιγότεροι οι δημότες που τους εμποδίζει ένα δέντρο και θέλω να ελπίζω, ότι όχι μόνο δεν θα είναι εχθροί του δέντρου, που θα φυτέψουμε πάλι -εκεί που έχουν κόψει δέντρα θα τα ξαναφυτέψουμε- αλλά θα είναι οι κατεξοχήν σύμμαχοί του.

Δεν μπορούμε να έχουμε έναν εργάτη να ποτίζει το δέντρο έξω από το φαρμακείο του τάδε, ή από το κατάστημα παιχνιδιών του τάδε. Είναι συμφέρον του και καθήκον του να το ποτίζει ο ίδιος. Όχι να το κόβει.

Δεν την κρύβει τη βιτρίνα, τη στολίζει. Κάνουμε και μία επίθεση με πράσινο, με λουλούδια, την Άνοιξη. Μέχρι κρεμαστές ζαρντινιέρες θα βάλουμε στις κολώνες. Πρέπει να ομορφύνουμε την πόλη μας.

Όπως θα κατεβάσουμε όλες εκείνες τις αντιαισθητικές πινακίδες στην πλατεία Κοραή και θα βάψουμε και τις προσόψεις των κτιρίων. Πρέπει να ξαναγαπήσουμε την πόλη μας.

Ο στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε τα παιδιά του Πειραιά που έφυγαν, πίσω στην πόλη τους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι