ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Βασιλακόπουλος: Γιατί ο κορωνοϊός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη γρίπη

Για τη ζωτική σημασία των εμβολίων που «δεν πρέπει να φοβόμαστε», αλλά και το ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη γρίπη λόγω των πολλών θανάτων, μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής πνευμολογίας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρόβλημά μας η γρίπη, καθώς είναι ένα γνωστό πρόβλημα με ξεκάθαρη αντιμετώπιση.

Αλλά αυτό που απασχολεί τους ειδικούς είναι ο κορωνοϊός.

«Ο ΕΟΔΥ επιτηρεί τη γρίπη εδώ και 12 εβδομάδες, όπου έχουμε θρηνήσει την απώλεια 6 συμπολιτών μας. Από το Covid-19 κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο χάνουμε 140 και ακούω και συναδέλφους μου να λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η γρίπη. Οχι. Η γρίπη είναι πρόβλημα που είχαμε πάντα, έχει ξεκάθαρο τρόπο αντιμετώπισης, τον αντιγριπικό εμβολιασμό, υπάρχει και αντιικό φάρμακο εκ των υστέρων αν τα πράγματα στραβώσουν. Δυστυχώς πάντα κάποιους ανθρώπους θα τους χάσουμε από τη γρίπη, κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό», ανέφερε.

«Το τεράστιο πρόβλημα παραμένει ο κορωνοϊός, όπου δεν εκμεταλλευόμαστε το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπισή του που είναι το καινούργιο εμβόλιο. Πιάνει αποτελεσματικά όλες τις υποπαραλλαγές της «Ομικρον 5» που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μειώνει, ιδίως στους άνω των 60, κατά 85% τον κίνδυνο θανάτου. Και δεν πάμε να το κάνουμε. Κάνουμε την εβδομάδα 10 με 14 χιλιάδες εμβόλια μόνο», επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα