ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: Πάρε πίσω τις διαγραφές!

Με τον Στέφανο Κασσελάκη συναντήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση των δύο γίνεται πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον απόηχο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Τσακαλώτος το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Η συνάντηση -όπως διαρρέεται από την Κουμονδούρου- έγινε σε καλό κλίμα, με τον Τσακαλώτο να ζητάει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τις διαγραφές των στελεχών του κόμματος.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Τσακαλώτος

«Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», σχολίασε σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως είπε «Οι απόψεις του Κασσελάκη έρχονται από τις δικές του προσλαμβάνουσες που είναι διαφορετικές από την παράδοση τη δική μας».

Παράλληλα όμως, εκτίμησε, ότι μέχρι στιγμής αυτό που διαφαίνεται είναι ότι από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος δεν διαφαίνεται η πρόθεση να γίνει καμία πολιτική συζήτηση.

«Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις»

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 ο κ. Τσακαλώτος, αναφορικά για το εάν ετοιμάζει την «έξοδο» από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, σημείωσε πως χρειάζεται ηρεμία.

«Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα», είπε και παρέπεμψε σε εξελίξεις οι οποίες θα πρέπει να τρέξουν στις επόμενες εβδομάδες. «Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», σημείωσε.

Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας. Παράλληλα σημείωσε πως οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστέρα. «Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε δε πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση, ενώ τόνισε πως δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του. Αναφορικά με το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα»
Παράλληλα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως είπε δε, τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος. «Δεν είμαι αισιόδοξος» σημείωσε και τόνισε πως ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών από τον κ. Κασσελάκη των στελεχών όπως Τζουμάκας και Φίλης. «Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

«Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει», είπε ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως το γεγονός πως δεν το έκανε αυτό είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος επέκρινε τον κ. Κασσελάκη για την απουσία του στις ΗΠΑ για μέρες ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που δεν έγινε.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως υπάρχει κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν νιώθει ότι μπορεί να έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη και πως η πλειοψηφία έχει χάψει το επιχείρημά του για λαμπερά πρόσωπα. Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα περί ολιγαρχίας που οδήγησαν στην διαγραφή του λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε δε πως «θα τεστάρουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες εάν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά. Όχι για να κυριαρχήσει».

Αναφερόμενος στον κ. Πολάκη παρέπεμψε σε συμπεριφορές του λέγοντας πως κάνει επιθέσεις και μιλά άσχημα κάτι που ο ίδιος δεν κάνει. «Εμείς δεν απαντάμε έτσι. Εμείς βάζουμε, όχι μόνο η Ομπρέλα, έχουμε και ανθρώπους που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο, είναι και άλλοι που ανησυχούν για την πορεία αυτού του κόμματος».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα