Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διανομής τροφίμων και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

Το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Απορους» άρχισε στην περιοχή στις 20 Απριλίου 2016 και μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουλίου δόθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 12.583 δικαιούχους.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που δοκιμάζονται από ακραία φτώχεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υπήρξε ειδική μέριμνα για άστεγους και άπορους: παροχή έτοιμων γευμάτων μέσω συσσιτίων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.

Οι φορείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπό τον συντονισμό των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων, διαμορφώνοντας μια Κοινωνική Σύμπραξη, είναι οι ακόλουθοι:

α) Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος.

β) Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων: Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζήνας και Υδρας.

Στα 26 σημεία διανομής στους 13 Δήμους της Κοινωνικής Σύμπραξης διανεμήθηκαν βρεφικά είδη, είδη οικιακής χρήσης και καθαριότητας, βρεφικές τροφές, πουλερικά, ελαιόλαδο, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα, φρούτα και λαχανικά συνολικού βάρους 270 τόνων.

Οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ευχαρίστησαν το προσωπικό αλλά και τους άλλους εμπλεκόμενους στην λειτουργία και υλοποίηση του Προγράμματος επισημαίνοντας ότι αν και τα προγράμματα αυτά δεν απαντούν στα γενεσιουργά αίτια των φαινομένων της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, συνιστούν την ελάχιστη στήριξη, που οφείλουμε να επιδείξουμε στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους.

Η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που ως φαινόμενα οξύνθηκαν και διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από την εφαρμογή των μνημονίων, αποτελούν ανοικτή και συνεχή πρόκληση για όλους μας και αναδεικνύουν τον ειδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων