ΕπικαιρότηταΚόσμος

Τραμπ: Έχουμε τρεις επιλογές για την Συρία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ

Photo by: washingtonpost.com

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η διαμεσολάβηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Κούρδων είναι μία από τις τρεις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ μετά την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία.

«Νικήσαμε 100% το Ισλαμικό Κράτος και δεν έχουμε πλέον στρατεύματα στην περιοχή. Κάναμε καλή δουλειά. Τώρα, έχουμε μία από τις τρεις επιλογές: Να στείλουμε χιλιάδες στρατεύματα και να κερδίσουμε στρατιωτικά, να πλήξουμε την Τουρκία πολύ σκληρά Οικονομικά και με Κυρώσεις, ή να διαμεσολαβήσουμε για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων!», είπε ο Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter.

Τραμπ: Η Τουρκία δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές»

Να σημειωθεί ότι στέλεχος της Αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε πως η επίθεση της Τουρκίας δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την «Κόκκινη γραμμή». Κάτι που θα γινόταν μόνο εάν διαπιστωθεί ότι διαπράττεται «εθνική κάθαρση».

Την “γραμμή” αυτή ανέφερε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει την Άγκυρα ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομικές κυρώσεις αν χρησιμοποιήσει δυσανάλογη βία ή επιδείξει «απάνθρωπη» συμπεριφορά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα