Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Τοποθέτηση Φιλίππου στη συνεδρίαση της ΟΚΕ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών και των τριών ομάδων που την αποτελούν: των εργοδοτών-επιχειρηματιών, των εργαζομένων (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και των λοιπών κατηγοριών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, καταναλωτές κ.λπ).

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν η επικύρωση τριών Γνωμών της Επιτροπής για ζητήματα μείζονος οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και το προσφυγικό αλλά κι ο ρόλος της ΟΚΕ σε αυτά τα θέματα.

Στη συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του προέδρου της ΟΚΕ Γιώργου Βερνίκου, μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ΟΚΕ και στη συμβολή της στο κοινοβουλευτικό έργο.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου τόνισε ότι στην οικονομική ανασυγκρότηση που επιχειρείται από το κράτος με τη συνεργασία και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων και η οποία αποτελεί ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας, ανασταλτικός παράγοντας είναι η τεράστια γραφειοκρατία των κρατικών δομών και η πολυνομία.

Αυτή δυσχεραίνει σημαντικά και πολλές φορές αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο τόσο για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, όσο και τις παραγωγικές διαδικασίες.

Ο Πέτρος Φιλίππου πρότεινε πως πρέπει άμεσα η πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς τις αιρετές περιφέρειες.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής