ΔήμοιΔήμος ΩρωπούΥπουργείο Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών για την προστασία των πολιτών

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την υλοποίηση των μέτρων με σκοπό την προστασία των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Ωρωπού και ενέκρινε εκτάκτως οικονομική ενίσχυση ύψους 230.000 ευρώ, αποκλειστικά για την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής.

Αυτά τα χρήματα, θα αξιοποιηθούν για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές του Δήμου, καθώς και έργα άμεσης προτεραιότητας για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Το συνολικό ποσό που έχει αποδοθεί στον Δήμο Ωρωπού, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στην ύδρευση αλλά και στις υποδομές του Δήμου, που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, ανέρχεται στις 460.000 ευρώ.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Επίσης, εγκρίθηκαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 255.000 ευρώ στους εξής Δήμους: Ικαρίας, Νομού Σάμου (ευρώ 100.000), Ανατολικής Μάνης, Νομού Λακωνίας (ευρώ 35.000) και Σπάρτης, Νομού Λακωνίας (ευρώ 120.000), αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι