ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Το πιλοτικό πρόγραμμα “Πράσινη Γειτονιά” στην Αγία Βαρβάρα

Έντονο ενδιαφέρον επέδειξε το Τμήμα Δομικών έργων του ΤΕΙ Πειραιά για την «Πράσινη Γειτονιά», πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Τις πολυκατοικίες επισκέφτηκαν καταρχήν 240 φοιτητές την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου όπου έγινε ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση-ενημέρωση στο κτίριο του ΤΕΙ όλων των φοιτητών της σχολής, λόγω της σημαντικότητας του έργου, καθηγητών του ΤΕΙ, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και των χορηγών όπου προβλήθηκε λεπτομερέστατα το έργο, τα στάδια ολοκλήρωσής του, τα δομικά υλικά και προϊόντα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο δήμαρχος της πόλης, Γεώργιος Καπλάνης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ΤΕΙ Πειραιά για το ενδιαφέρον του για το έργο δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρόκειται για ένα έργο πρωτοποριακό, μοναδικό στη Μεσόγειο και αυτό το κάνει εξαιρετικά σημαντικό. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός, ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ένας μικρός δήμος, υλοποιεί ένα τόσο μεγάλο έργο.

Βεβαίως δεν ήταν καθόλου εύκολο, αντιμετωπίσαμε τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που με πολύ κόπο και με τη συνεργασία του ΚΑΠΕ, καταφέραμε να ξεπεράσουμε.

Το έργο αυτό δίνει άλλη δυναμική στην πόλη και την καθιστά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 4 πολυκατοικίες με στόχο μηδενική ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων, χωρίς καμιά επιβάρυνση των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων και πλήρως επιχορηγούμενο από το ΕΠΕΡΑΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι