ΕπικαιρότηταΚόσμος

To Brexit ήταν μια κακή απόφαση λένε οι Βρετανοί σε δημοσκόπηση

Ως πηγή των περισσότερων κακών που συμβαίνουν στην Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται από τους πολίτες της, το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Opinium.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσοτέρων από 2.000 ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι το Brexit έχει ωφελήσει τους ίδιους ή τη χώρα, είπαν ότι πρόκειται για μια τεράστια αποτυχία.

Μια σημαντική πλειοψηφία του βρετανικού λαού πιστεύει ότι η απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κακή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιστεύουν επίσης ότι το Brexit έχει αυξήσει τις τιμές στα καταστήματα, καθώς και έχει αποτρέψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει τη μετανάστευση και να ενισχύσει την οικονομία.

Αυτό είναι σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Opinium, που πραγματοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει την τρίτη επέτειο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.

Μόλις ένας στους 10 ερωτηθέντες δηλώνει ότι η αποχώρηση από την ΕΕ έχει βοηθήσει την προσωπική οικονομική του κατάσταση. Ένα άλλο 35% λέει ότι ήταν κακό για τα οικονομικά τους.

Μόνο το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Brexit ήταν καλό για το NHS – αντίθετα, το 47% απάντησε ότι είχε αρνητικό αντίκτυπο στο σύστημα υγείας. Ο Σούνακ υποστηρίζει εδώ και καιρό το Brexit και ισχυρίστηκε ότι θα δώσει οικονομική ώθηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις το 7% των ανθρώπων πιστεύει ότι βοήθησε να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλές στα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 63% πιστεύει ότι ήταν ένας σημαντικός παράγοντας τόσο στη συνεχιζόμενη κρίση κόστους ζωής όσο και στην τροφοδότηση του πληθωρισμού.

Τα ευρήματα έρχονται επτάμιση χρόνια μετά το διχαστικό δημοψήφισμα, το οποίο παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στη χώρα. Συνολικά, μόλις το 22% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η αποχώρηση από το μπλοκ ήταν καλή για το Ηνωμένο Βασίλειο γενικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα