ΕπικαιρότηταΚόσμος

Θρίλερ στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα, η οποία παρατάθηκε για δύο ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως μέσα σε μία ώρα εξουδετερώθηκαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί, που είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε στρατεύματα, σε δύο διαφορετικά σημεία στη βόρεια Γάζα, μια «παραβίαση του πλαισίου της παύσης των επιχειρήσεων».

Σε ένα από τα σημεία «τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών, που απάντησαν με πυρά», ανέφεραν ακόμη οι IDF, σημειώνοντας πως στρατιώτες της «τραυματίστηκαν ελαφρά» κατά τη διάρκεια αυτών των συμβάντων.

Τέλος, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως και στις δύο περιπτώσεις οι στρατιώτες τους βρίσκονταν σε σημεία που προβλέπει το πλαίσιο της παύσης των επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Απάντησε η Χαμάς για τη Γάζα

Λίγο αργότερα, η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας στο βόρειο τμήμα της Γάζας, αλλά η οργάνωση ανέφερε ότι είναι «ακόμη δεσμευμένη στην κατάπαυση πυρός, όσο ο εχθρός είναι δεσμευμένος σε αυτή».

Το Associated Press μετέδωσε πως με ανακοίνωση η Χαμάς κάλεσε τους μεσολαβητές να παρέμβουν για να ενισχυθεί η κατάπαυση του πυρός. Η ανακοίνωση της οργάνωσης υποστήριζε πως οι ενέργειες του Ισραήλ οδήγησαν σε αντίποινα από τους ενόπλους της, δίχως να παρέχει άλλες λεπτομέρειες.

Την Δευτέρα, η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς- η πρώτη από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος- παρατάθηκε για τουλάχιστον δύο ημέρες, προκειμένου να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ελπίδα για περαιτέρω παράταση, ενώ στο Κατάρ συναντήθηκαν οι επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA, για αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με το Reuters.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα