ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Θετική έκβαση στην κατασκευή γηπέδου στα Ριμινίτικα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε οριστικό τέλος σε όλα τα εμπόδια για την κατασκευή του γηπέδου στα Ριμινίτικα, του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο σκληρός και μακροχρόνιος αγώνας του Δήμου για να αποκτήσει σύγχρονο αθλητικό γήπεδο η πόλη, δικαιώθηκε.

Είναι γνωστό ότι το παλιό γήπεδο με τις πρόχειρες κατασκευές και τις επικίνδυνες κατολισθήσεις ανήκε σε ιδιώτες. Πριν δέκα χρόνια αγοράσθηκε ο χώρος με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Λάμπρου Μίχου με κρατική χρηματοδότηση.

Αγοράσθηκαν συνολικά 28 στρέμματα, 12 επιπλέον από τα απαιτούμενα για το γήπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για στάθμευση ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.

Εξασφαλίσθηκαν τα κονδύλια για κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου με διαδρομές για στίβο και αίθουσες γυμναστικής. Έγιναν τοιχία αντιστήριξης και προβλέφθηκε η εκβάθυνσή του και η πυκνή φύτευση δένδρων για να μην υπάρχει ούτε οπτική ρύπανση των περιοίκων. Δυστυχώς, το έργο εμποδίστηκε με αλλεπάλληλες προσφυγές και τα κονδύλια χάθηκαν.

Είναι γνωστό ότι μεγάλη μερίδα δημοτών προσπαθούσε με συνεχή εμπόδια και με αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές να αποτρέψει την κατασκευή του.

Αυτό που κατάφερε ήταν να αφήσουν την πόλη και τα παιδιά χωρίς γήπεδο για πολλά χρόνια, όμως αυτές οι προσπάθειες, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέρρευσαν πλέον οριστικά.

Το έργο είναι ενταγμένο από το 2008 και περιλαμβάνεται ήδη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με ποσό 1.130.417,00 €, προκειμένου να γίνει ολική αποκατάσταση με χλοοτάπητα, περίφραξη και φωτισμό.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα και καλούνται οι αθλητικοί σύλλογοι, τα μέλη, οι αθλούμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός της πόλης, να στηρίξει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις της.

Ήδη ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης ένα κολυμβητήριο, δύο γήπεδα 5×5 και ένα γήπεδο τένις, τα οποία θα προστεθούν στα δυο κλειστά γυμναστήρια, στις 2 αίθουσες γυμναστικής, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, ώστε να ολοκληρωθεί ο αθλητικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι