Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Θετικές οι εξελίξεις για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υγείας Παύλο Πολάκη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρου Γιαννακίδη, του βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη, του βουλευτή ΦλώριναςΚώστα Σέλτσα, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Στέφανου Μπίρου και του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γέρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν τα θέματα της αναβάθμισης και της περαιτέρω στελέχωσης του Γ.Ν. Φλώρινας καθώς επίσης και της στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Τα ευχάριστα νέα όμως για τη Φλώρινα προήλθαν από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορούν τον χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα, το οποίο θα αποτελέσει αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Αμυνταίου Ν. Φλώρινας, αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας καθώς επίσης και τη σύσταση των θέσεων προσωπικού του.

Την αναβάθμιση της συγκεκριμένης κτηριακής υποδομής θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με το ποσό των 200.000 ευρώ. Η θετική αυτή εξέλιξη, με το χαρακτηρισμό του ως Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, αποτελεί μία δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής και μία προσωπική δέσμευση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη σε ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που πλέον έγινε πράξη.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υποσχέθηκε να επισκεφθεί την περιοχή, με την τοποθέτηση του νέου Διοικητή στο Γ.Ν. Φλώρινας.

 

Προτεινόμενα