ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Θεοδωρικάκος για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη: Θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις

Υπαινιγμούς για ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στη σύλληψη όλων των συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη άφησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω του ΣΚΑΪ 100,3.

«Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ηταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… Οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι», τόνισε.

Για τον φερόμενο ως δολοφόνο σχολίασε ότι «ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022 για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ 3 ετών. Είναι κρίσιμο θέμα για τη χώρα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και ελπίζω να συμβάλει η ιδία στη αυτοβελτίωσή της. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ έχει εξαρθρώσει δεκάδες περιπτώσεις που φέρονται να συνδέονται με οπαδικούς συνδέσμους, δεν είναι οπαδοί, είναι χούλιγκαν», παρατήρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για όλους μας, ώστε να κάνουμε αυτό πρέπει για την αντιμετώπιση φαινομένων οπαδικής βίας και χουλιγκανισμού.

Επισήμανε επίσης, ότι σύντομα θα καλέσει τους αθλητικούς παράγοντες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

«Η ΕΛΑΣ συνέλαβε οχτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα», απάντησε ερωτηθείς αν υπάρχει ατιμωρησία. Αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν πρόσφατα σε γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί και στις αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ ότι υπήρξε προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση, ανέφερε ότι εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ, η οποία ανακλήθηκε και γι’ αυτό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

«Αυτός ο οποίος διέταξε την ανάκλησή της, δεν έχει θέση στην ελληνική αστυνομία», διεμήνυσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα