Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

«The Bridge Experience»: Αθληση στη Γέφυρα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» την νέα αθλητική διοργάνωση «The Bridge Experience», που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουλίου 2017 πάνω και γύρω από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Πρόκειται για ένα διήμερο εορτασμού του αθλητισμού και του πολιτισμού, το οποίο έχει ήδη τεθεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο και όραμα των διοργανωτών και συμμετεχόντων είναι να εξελιχθεί σε μία διοργάνωση παγκοσμίου φήμης, χτίζοντας γέφυρες και ενώνοντας λαούς.

Την παρουσίαση στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στους αντιπεριφερειάρχες έκανε ο γνωστός πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Τσαγκαράκης, ο οποίος περιέγραψε τους σκοπούς της διοργάνωσης, την οποία συντονίζει, καθώς και τον προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Αποστολή του «The Bridge Experience» είναι να αποτελέσει ένα ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας καταρχάς στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας ευρύ κοινό όλων των ηλικιών, αλλά κι ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Ο κΚατσιφάρας επεσήμανε:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πάντοτε στηρίζει αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό το event έχει τη δυναμική να γίνει θεσμός στην περιοχή μας, να αποτελέσει επίκεντρο τουριστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος».

Ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της «Γέφυρα Α.Ε.» Γιάννης Φρέρης, ανέφερε:

«Το μεγάλο πολυαθλητικό event αποτελεί το χαρακτηριστικότερο μέχρι σήμερα δείγμα της στρατηγικής επιλογής της Γέφυρα ΑΕ να καταστήσει την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης αναπτυξιακό πόλο προσέλκυσης επισκεψιμότητας για την περιοχή που το περιβάλλει. Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης αποτελεί προϋπόθεση για τη διεθνοποίησή του, με πολλαπλασιαστική αναπτυξιακή δυναμική».

Παράλληλα με τις αθλητικές διοργανώσεις, για το διήμερο εκείνο προγραμματίζονται μίνι κρουαζιέρες, οργανωμένες εκδρομές και επισκέψεις στην Πάτρα και τη Ναύπακτο, στα δύο κάστρα του στενού Ρίου-Αντιρρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το αρχαίο θέατρο Μακύνειας, καθώς και εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής κουζίνας συνδυασμένες με οινογευσία, καθαρισμούς παραλιών και σημείων ενδιαφέροντος.

Έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», αλλά και στην πλατφόρμα «Charity 4U» που υποστηρίζει 4 Έλληνες αθλητές (με και χωρίς ειδικές ανάγκες).

Τι περιλαμβάνει το διήμερο

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 με ανοικτή γραμματεία για την παραλαβή kit συμμετοχής (θα στηθεί από την πλευρά του Ρίου, ανατολικά της γέφυρας και δίπλα στο κάστρο).

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 θα οργανωθούν εξορμήσεις και fun events για παιδιά κι επισκέπτες του event στο «The Bridge Village» (που θα στεγάζει περίπτερα προβολής της περιοχής) και την ευρύτερη περιοχή.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, μετά τα δρομικά αγωνίσματα αναμένεται να οργανωθεί ένα DJ πάρτι στην πλευρά του Ρίου, στην ανατολική πλευρά και δίπλα στο κάστρο για όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Προτεινόμενα