ΔήμοιΔήμος ΑχαρνώνΔήμος ΠαλλήνηςΔήμος ΩρωπούΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Τέσσερα νέα έργα για την Ανατολική Αττική

Τέσσερα νέα έργα για τους Δήμους Αχαρνών, Παλλήνης και Ωρωπού εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 26ης Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τα έργα:

1. «Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών» προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στη συντήρηση και ανακατασκευή οδών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αχαρνών όπου παρατηρείται πλήρης ή μερική αποσύνθεση του ασφαλτοτάπητα. Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες – εκσκαφές, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και λοιπές εργασίες σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος).

2. «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 738.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει εργασίες όπως: δημιουργία αθλητικής διαδρομής, ανακατασκευή χώρων υγιεινής στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ με τη δημιουργία WC AMEA και κατασκευή χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου που θα περιλαμβάνουν και WC για ΑΜΕΑ, δημιουργία υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ενίσχυση της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου κ.ά. Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών, ώστε αυτές να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τόσο την ανάπτυξη του αθλητισμού όσο και την αναψυχή, προσφέροντας όσο το δυνατόν, υψηλής ποιότητας παροχή εξυπηρέτησης.

3. «Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού», συνολικού προϋπολογισμού 1.416.164,36 ευρώ (με ΦΠΑ). Η Περιφέρεια Αττικής συγχρηματοδοτεί τη μελέτη με το ποσό των 500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και ο Δήμος το υπολειπόμενο ποσό και έως του ποσού των 916.164,36 ευρώ. Σκοπός της μελέτης είναι η ύπαρξη οριστικής επίλυσης του προβλήματος συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των παραγόμενων αστικών λυμάτων των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου με πυκνοδομημένο τμήμα της παραλίας, Χαλκουτσίου, Ν. Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού του Δήμου Ωρωπού.

4. «Κατασκευή συμπλήρωσης δικτύου ύδρευσης παραλιακής ζώνης Καλάμου στην περιοχή Χιλιοπόταμος», από τον Δήμο Ωρωπού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.853.609,66 ευρώ (με ΦΠΑ). Σκοπός του έργου είναι η συμπλήρωση του νεοκατασκευασθέντος δικτύου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης Καλάμου με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της νότιας περιοχής του Χιλιοποτάμου καθώς και των τροφοδοτικών αγωγών από τη δεξαμενή Μπαριμπάρδι προς την περιοχή αυτή, ώστε να καλύπτονται οι αστικές και δημοτικές ανάγκες καθώς και οι ανάγκες πυρόσβεσης της περιοχής του Χιλιοποτάμου.

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ανέφερε ότι τα έργα αυτά αναμένεται συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παραπάνω Δήμων.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι