ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τεμπονέρας για ΣΥΡΙΖΑ: Το χάσμα σε αυτή τη φάση είναι σίγουρα ψυχολογικό

«Είμαι της άποψης ότι το χάσμα βεβαίως σε αυτή τη φάση είναι σίγουρα ψυχολογικό, δεν είμαι απόλυτα πεισμένος όμως ότι έχει τέτοιες βαθύτατες πολιτικές διαστάσεις» ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν ρωτήθηκε από τον Θάνο Σιαφάκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 κατά πόσο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, μετά και τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εγώ εισέπραξα έναν προβληματισμό από την εκδήλωση, όπου υπήρξαν αρκετοί σύντροφοί μας, οι οποίοι εξέφρασαν έναν προβληματισμό για το αν και κατά πόσο χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά» σημείωσε ο κ. Τεμπονέρας.

«Από εκεί και πέρα, βεβαίως καταλαβαίνω ότι μετά τις εκλογές, τις βουλευτικές εκλογές και την ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά βεβαίως και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, προφανώς υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέλλον. Συμμερίζομαι τον προβληματισμό. Θεωρώ όμως ότι αυτή η μάχη είναι μια μάχη η οποία πρέπει να δοθεί σε συνέχεια του πολιτικού εγχειρήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις και από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι και να συζητηθούν τα πολιτικά επίδικα. «Να μιλήσουμε δηλαδή για τις πραγματικές αγωνίες και τις θέσεις τις προγραμματικές που πρέπει να έχουμε την αμέσως επόμενη μέρα, δεν είμαι πεισμένος λοιπόν ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο. Άρα επιτρέψτε μου να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί κόντρα σε όλους εκείνους που πιστεύουν ακράδαντα ότι είμαστε προ της διάσπασης» τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

«Ακριβώς επειδή οι πολιτικές ράγες υπάρχουν, το πολιτικό πλαίσιο υφίσταται αυτή τη στιγμή, δεν έχει ανατραπεί, δεν έχουμε ένα νέο συνέδριο το οποίο έχει αποφασίσει διαφορετικά, άρα λέω το πολιτικό πλαίσιο είναι εκεί και δεσμεύει άπαντες σε αυτή τη στιγμή. Άρα, τα ζητήματα των χαρακτηρισμών, οι προσωπικές ενδεχομένως εκτιμήσεις, θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα μπορούν να υποχωρήσουν αρκεί να συνομολογήσουμε όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ένα άλμα στο κενό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με βάση τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες, όπως συλλογικά τις έχουμε αποφασίσει και τις έχουμε διαμορφώσει όλο το τελευταίο διάστημα και από εκεί και πέρα βεβαίως μπορούμε να δούμε πού μπορούμε να συνθέσουμε και πού μπορούμε να υπερβούμε τις παλιές αντιθέσεις. Θα επιμείνω λοιπόν, κόντρα σε όλους και σε όλα ενωτικά, γιατί ακριβώς αντιλαμβάνομαι ότι το εγχείρημα και η υπόθεση αυτή πρέπει να παραμείνει ζωντανή» προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να ανακαλέσει τις διαγραφές στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε «εδώ υπάρχουν και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να παρθούν».

«Δεν είναι μονάχα ένα ζήτημα μιας καταστατικής υποχρέωσης και ενός οργάνου. Σεβόμενος απόλυτα βεβαίως την Επιτροπή Δεοντολογίας, θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος αυτή τη στιγμή να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα ρίξουν την ένταση και τους τόνους προκειμένου να επιτρέψουν συνθέσεις και συναινέσεις» είπε καταλήγοντας ο κ. Τεμπονέρας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα