ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των Σπίρτζη και Καραμανλή

Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των προηγούμενων υπουργών Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας σήμερα αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών σε συνάντηση που είχαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συμφώνησαν να υπάρξει μια καταρχήν συνεννόηση για τις υποθέσεις των υποκλοπών και των Τεμπών. Ωστόσο το σημερινό αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνει και τη θητεία Σπίρτζη.

Αίτημα για τα Τέμπη από το ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικότερα, λοιπόν, αίτημα για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ κ.κ. Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους οι οποίες μπορεί να οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και στην απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών.

Ειδική αναφορά γίνεται για την σύμβαση με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας (Α.Δ. 717/2014)». Σε αυτήν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνονταν μέτρα για την αποκατάσταση των συστημάτων τηλεδιοίκησης.

Στο αίτημα γίνεται λόγος επίσης για «σοβαρές ενδείξεις κακοδιαχείρισης κατά τη θητεία των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ (2015-2019) και ΝΔ (2019-2023)».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα