ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σάνι Γκαμπάι

Η σορός της νεαρής Σάνι Γκαμπάι από το Γιοκνε΄άμ του Ισραήλ ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές. Η Γκαμπάι, εργαζόταν στο φεστιβάλ Supernova και τελευταία φορά εθεάθη να καταφεύγει σε ένα αστυνομικό τμήμα, αφού πυροβολήθηκε στον μηρό.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την συμφωνία για την ανθρωπιστική παύση του πολέμου. Δεν είναι γνωστό γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για την ταυτοποίηση της σορού της.

Από το πάρτι οι μαχητές της Χαμάς θεωρείται πως πήραν 40 όμηρους, εκ των οποίων δεν είναι γνωστό πόσοι επέζησαν λόγω των τραυματισμών τους. Μέχρι σήμερα και η Γκαμπάι θεωρούνταν πως είχαν παρθεί ως όμηρος από το αστυνομικό τμήμα.

«Ελπίζαμε σε ένα διαφορετικό τέλος», δήλωσε ο αδελφός της Άβιελ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet. «Πιστεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Σάνι ήταν ζωντανή. Περάσαμε 47 αγχωτικές ημέρες γεμάτες άγχος, αγωνία και ανησυχία, και σήμερα όλα αυτά εξαφανίστηκαν».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η πρόσφατη απόφοιτος της Νομικής είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της στις 6:40 π.μ., λέγοντάς της για τις ρίψεις ρουκετών και ρωτώντας τι έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αδελφό της, Άβιελ Γκαμπάι. Η ίδια ήταν στο αυτοκίνητό της εκείνη τη στιγμή και η μητέρα της της είπε να σταματήσει και να βρει ένα ασφαλές μέρος.

Εκείνη φαίνεται να βρήκε ένα καταφύγιο κοντά στο Κιμπούτς Αλουμίμ και πήγε εκεί, χωρίς να γνωρίζει ακόμα εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχαν μέλη της Χαμάς που πυροβολούσαν τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, ενώ έπεφταν ρουκέτες, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Οι μαχητές της Χαμάς πέταξαν χειροβομβίδες στο καταφύγιο, σύμφωνα με τους δύο φίλους της Γκαμπάι που έμειναν στο καταφύγιο και επέζησαν, χάνοντας ο καθένας από ένα πόδι.

Η Γκαμπάι βγήκε από το καταφύγιο και φαίνεται ότι επέστρεψε στο αυτοκίνητό της, όπου πυροβολήθηκε. Έφτασε μέχρι έναν τραυματιοφορέα που τη μετέφερε στο διοικητήριο της αστυνομίας. Αργότερα μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν σε αυτό το διοικητήριο και έκτοτε κανείς δεν είχε νέα της.

Από το βίντεο που συνέθεσε η οικογένειά της, η Γκαμπάι εθεάθη για τελευταία φορά στο αστυνομικό φυλάκιο, όπου υπήρχαν και αξιωματικοί της αστυνομίας. Οι τρομοκράτες έφτασαν σε αυτό το σημείο και τα υπόλοιπα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα