ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ταραχές στη Λεμεσό – Εικόνες ντροπής: Πογκρόμ σε γειτονιά μεταναστών (VIDEO)

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τη Λεμεσό, όπου σύμφωνα με το lifo, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες το βράδυ, άτομα προσκείμενα στην ακροδεξιά προκάλεσαν ζημιές σε επιχειρήσεις, σε γειτονιά μεταναστών.

Παραλλήλως, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το γοερό κλάμα μιας γυναίκας, τη στιγμή που βλέπει κατεστραμμένη την επιχείρησή της μετά τα σοβαρά επεισόδια, κατά τα οποία υπήρξαν και τραυματισμοί.

Στο βίντεο, η γυναίκα μιλώντας κλαίγοντας με λυγμούς αναφέρει ότι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και αγωνίζεται μόνη της στην Κύπρο.

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να τραυματίσουν πολίτες να κάψουν κάδους, να σπάσουν βιτρίνες και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή. Οι κυπριακές Αρχές προχώρησαν σε 13 συλλήψεις.

Χριστοδουλίδης: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές

Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεμεσό.

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Εάν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες, που πρώτα και πάνω απ’ όλα προσβάλλουν τη χώρα μας. Είναι θέμα δημόσιας τάξης. Εχω συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους παρουσία και της νομικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ακριβώς για να συζητήσουμε και το τι έγινε χθες», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Γενικότερα τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν σε καμία απολύτως περίπτωση τη χώρα μας και πρέπει και κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάμε δημόσια και θέλω να το επαναλάβω δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαχείρισης των επεισοδίων από την αστυνομία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο αρχηγός της αστυνομίας, όπως και οι υπεύθυνοι της χθεσινής επιχείρησης, που και εγώ ο ίδιος είχα μιλήσει πριν για να βεβαιωθώ ότι υπήρχε σχεδιασμός, θα είναι σήμερα στη σύσκεψη, ακριβώς για να με ενημερώσουν συγκεκριμένα τι έχει γίνει».

Σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα στηρίξει τα άτομα των οποίων καταστράφηκε η περιουσία, ο πρόεδρος της Κύπρου απάντησε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί συμπαραστάτης, αλλά την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε, για όσους καταδικαστούν υπάρχει σχετική πρόνοια στον νόμο. «Αυτοί που ευθύνονται και έχουν συλληφθεί, εάν και εφ’ όσον αποδειχθεί ότι ευθύνονται, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ενεργειών τους».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα