Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

ΤΑΙΠΕΔ: Επιστρέφει τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ στη ΓΓΑ

Μετά από διαδοχικές προσπάθειες περίπου 2,5 χρόνων, ο περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΓΓΑ και στο ΣΕΦ.

Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 20/7/17 από το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα προς τη ΓΓΑ του δημόσιου ακινήτου με ΑΒΚ 1674 με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, δηλαδή του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η διαμόρφωση, διαχείριση, προστασία και γενικά η ανάπλαση του χώρου αυτού καθώς και η συντήρηση και η λειτουργία των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής θα προωθήσει όπως έχει συμφωνηθεί με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το ΣΕΦ, προϋπολογισμού 250.000 € για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που θα καταστήσουν εκ νέου το χώρο αυτόν ασφαλή, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους, θέτοντας τέλος στην απαξίωση, στην καταστροφή και στον βανδαλισμό του κατά τη διάρκεια των επτά ετών που είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίληςσε δήλωσή του αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τη συλλογική προσπάθεια και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.

Οπως αναφέρει επίσης, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και σε συνδυασμό με τις ευρείας κλίμακας αναπλάσεις που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Λιπάσματα, Καστράκι, Φυλακές, Νεκροταφείο Νεάπολης, Γραμμή ΟΣΕ, Πάρκο Σχιστού), σηματοδοτεί την αντιστροφή μιας πορείας περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

 

Προτεινόμενα