Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Τα ζητήματα που έθεσε ο Γιώργος Γαβρίλης στην ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίση και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης

2. Τα νέα έργα στον Ακροκέραμο

3. Η προοπτική επαναχρησιμοποίησης του νερού από το Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού στην Ψυττάλεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των λιμναζόντων νερών στις εκβολές του Κηφισού ποταμού, που αποτελούν εστία κουνουπιών και ρύπανσης.

Για τα άλλα θέματα της συζήτησηςαπό την πλευρά της ΕΥΔΑΠ έγιναν γνωστά τα εξής:

1. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη φάση έγκρισης της προμελέτης. Το θέμα αφορά την ΠΕ Πειραιά καθώς η τελική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων που μεταφέρονται στη Μεταμόρφωση, καταλήγουν στη συνέχεια για επεξεργασία στη Ψυττάλεια.

2. Για τον Ακροκέραμο από όπου τα λύματα κατευθύνονται στη Ψυττάλεια και πολλές φορές προκαλείται αφόρητη δυσοσμία προβλέπεται εγκατάσταση απόσμησης, η οποία βρίσκεται στη φάση συγγραφής τεχνικών προδιαγραφών.

3. Για την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας, η σημερινή εκτίμηση της ΕΥΔΑΠ είναι ότι οικονομικά δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για έργο μεγάλης κλίμακας. Οπότε θα προηγηθεί μια οικονομική μελέτη κόστους-οφέλους και παράλληλα θα εξεταστεί μια πιλοτική εφαρμογή προς τη Σαλαμίνα.

 

Προτεινόμενα