Συνάντηση με τους δημάρχους του Δυτικού Τομέα πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, η εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρο Τζόκα.

Στη συνάντηση μετείχαν οι δήμαρχοι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου, Δημήτρης Παχατουρίδης, Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας (απερχόμενος), Μιχάλης Σελέκος (εκλεγμένος), Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς (απερχόμενος), Βαγγέλης Σίμος (εκλεγμένος).

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), Ανδρέας Μποζίκας.

Από τις τοποθετήσεις των δημάρχων προέκυψε ότι πολλά από τα προβλήματα των Δήμων του Δυτικού Τομέα είναι κοινά, όπως:

* Η αξιολόγηση του προσωπικού των Δήμων

* Τα έργα βασικών υποδομών

* Η διαχείριση των απορριμμάτων

* Ο χωροταξικός σχεδιασμός

* Η συγκοινωνία

* Οι υποδομές υγείας
“Η σημερινή μας συνάντηση εντάσσεται σε ένα νέο μοντέλο όπου η Περιφέρεια είναι “συμπαραστάτρια και αρωγός των Δήμων στις διεκδικήσεις”, τόνισε στην αρχική της παρέμβαση η Ρένα Δούρου.

“Ανεξαρτήτως προθέσεων, μόνο με συνέργεια, συμπαράταξη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κεντρικές πολιτικές, που θέλουν να αδρανοποιήσουν τους Δήμους”.

“Μας χρειάζεται άλλη λειτουργία, άλλο είδος διοίκησης και για αυτό επιλέξαμε τις συναντήσεις με δημάρχους αλλά και φορείς, συναντήσεις που λειτουργούν προς όφελος των δημοτών”, τόνισε και συμπλήρωσε, απευθυνόμενη προς τους δημάρχους: “Συμμετέχετε σε μια διαδικασία που μπορεί να βάλει τα θεμέλια για μια διαφορετική λειτουργία. Μπορούμε με αφετηρία τη σημερινή συνάντηση, να δουλέψουμε για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση που η κεντρική εξουσία την ήθελε διαφορετική”, συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της “συναντίληψης ακόμη κι όταν υπάρχουν διαφωνίες”.
Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων και τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης για την “επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η εκλεγμένη περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε ότι καθώς “η επανεκλογή δεν είναι αυτοσκοπός, η ‘Δύναμη Ζωής’ δεν λειτουργεί με το φόβο του πολιτικού κόστους κι έτσι μπορεί με συνεργασίες, με συμμαχίες να δώσει μάχες, να διεκδικήσει και να κερδίσει”.

“Η Δύναμη Ζωής έχει σκοπό να λειτουργήσει με λογική αναχαίτισης, είτε πρόκειται για τα εργασιακά ζητήματα είτε για τα θέματα εκποίησης δημόσιας περιουσίας”.

Τέλος, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι τα προβλήματα “δεν θα λυθούν με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους δημάρχους”. “Τα προβλήματα είναι εδώ και θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση από χθες” σημείωσε.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι