ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival 2023

  Ποιος είπε ότι το ποδήλατο αφορά μόνο τους μεγάλους;

Το μέλλον της ποδηλασίας είναι τα παιδιά και σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε.

Το φετινό, ανανεωμένο Athens Bike Festival το γνωρίζει καλά, γι’ αυτό και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για όλα τα παιδιά.

Αλλωστε, όλα τα παιδιά έως 18 ετών, θα έχουν δωρεάν είσοδο στους χώρους του ABF και τις τρεις ημέρες.

Mαθαίνω αλλά και παίζω με το ποδήλατο!

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το Athens Bike Festival προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ποδηλάτου σε παιδιά.

Σε όποιο ποδηλατικό επίπεδο κι αν βρίσκονται, είτε θέλουν να ξεφορτωθούν τις βοηθητικές ρόδες, είτε απλώς να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση και καλύτερη ισορροπία, η ομάδα των εκπαιδευτών του MBike αναλαμβάνει να τα καθοδηγήσει στον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να φέρουν ποδήλατο, καθώς το ABF έχει ήδη φροντίσει να υπάρχουν αρκετά ποδήλατα της ελληνικής ORIENT.

Η διαδικασία εκμάθησης μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 30 λεπτά και μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας επιτόπου και εντελώς δωρεάν.
Μετά το πρόγραμμα ή και χωρίς να το ακολουθήσουν, τα παιδιά μπορούν απλώς να χαρούν τις βόλτες τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Χορηγός ενέργειας: ΟRIENT BIKES

Μαθαίνω για το Ποδήλατο με τα My Market

Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τον κόσμο του ποδηλάτου, ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά δημοτικού, αφιερωμένη στους μικρούς ποδηλάτες του αύριο!

Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο ποδήλατο; Πώς εξελίχτηκε στο πέρασμα των χρόνων για να γίνει το όχημα που γνωρίζουμε σήμερα; Ποια είναι τα αθλήματα της ποδηλασίας; Ποια είναι τα είδη των ποδηλάτων; Τι αξεσουάρ πρέπει να έχω; Τι λέει ο ΚΟΚ για το ποδήλατο;

Αυτά και άλλα πολλά σε μια από τις πιο πλήρεις, αναλυτικές και απολαυστικές παρουσιάσεις για το ποδήλατο. Για παιδιά 8 έως 12 ετών!

Οι οπτικοποιημένες παρουσιάσεις θα προβάλλονται όλες τις ημέρες του Athens Bike Festival, ανά 15 λεπτά ενώ δύο φορές την ημέρα, το πρωί στις 12:00 και το απόγευμα στις 19:00 θα γίνονται ζωντανές παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτές του “Πόλεις για Ποδήλατο”. Και φυσικά μην ξεχνάμε τις κληρώσεις δώρων για τους μικρούς ποδηλάτες που θα πραγματοποιούνται την ίδια ώρα!

Μια πρωτοβουλία των My market, με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ και την τεχνογνωσία του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, που υλοποιεί το πρόγραμμα.

Athens Bike Festival 2023

31 Μαρτίου με 2 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι, δίνουμε ραντεβού στο Athens Bike Festival 2023, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα μετά από τρία χρόνια απουσίας με ένα δυναμικό come back για τρεις ημέρες γεμάτες ποδήλατο.

Ο,τι και αν ψάχνεις γύρω από το ποδήλατο, θα το βρεις στο Athens Bike Festival:

Νέα μοντέλα: Προτάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες ποδηλάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ

Ebikes: Τα πάντα για τη νέα αγορά της ηλεκτροκίνητης υποβοήθησης

Micromobility και scooters: Ελαφριά και ευέλικτα οχήματα που αλλάζουν τη μετακίνηση

Δοκιμές ποδηλάτων: Γιατί είπαμε ότι για να το αγαπήσεις, πρέπει να το γνωρίσεις!

Ποδηλατικός τουρισμός: Γνωρίστε επιλογές και επιλέξτε προορισμούς

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά το Athens Bike Festival 2023 προτείνει μια σειρά από ζωντανά Workshop, όπου εξειδικευμένοι τεχνικοί σας λύνουν απορίες γύρω από διάφορα θέματα, από το πώς αλλάζω λάστιχο ως το πώς φροντίζω τα υδραυλικά μου δισκόφρενα.

Παραλλήλως, εισάγουμε τη σειρά «Bike Talks» και προσκαλούμε διαφορετικούς ομιλητές να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους σχετικά με -τι άλλο;- το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή του.

Επίσης, προσκαλούμε τις ίδιες τις εταιρείες, μέσα από τη σειρά ομιλιών «Tech Talks» να μας παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα και τις τάσεις από τον χώρο του ποδηλάτου.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και εκπλήξεις από το ανανεωμένο Athens Bike Festival, τη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Bike Festival 2023 | 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου | Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Περισσότερες πληροφορίες: www.bikefestival.gr

Ημέρες λειτουργίας

Παρασκευή 31 Μαρτίου: Πρωί – Μόνο για εμπόρους και δημοσιογράφους
Παρασκευή 31 Μαρτίου απόγευμα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023: Ημέρες κοινού

 

Ωρες λειτουργίας

18:00 – 21:00 – Παρασκευή
10:00 – 21:00 – Σάββατο, Κυριακή

Είσοδος

2.5 € Early Bird – Viva tickets
5 € γενική είσοδος

Δωρεάν για παιδιά και νέους κάτω των 18 ετών
Δωρεάν για κατόχους δελτίου ανεργίας

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα