Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Τα εγκαίνια στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ψωμιού

Στα εγκαίνια του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ψωμιού «Το Ψωμί στη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Μουσείο Αρτου στον Βαρνάβα Αττικής, παραβρέθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Το φεστιβάλ που ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 μετά από έξι ημέρες λειτουργίας, προλόγισαν η διευθύντρια του Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Σταυρούλα Φωτοπούλου και ο καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας, σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεοφάνης Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι της Γεωργίας αλλά και χωρών της Μεσογείου που μετέχουν στο φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και με την πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και είχε ως στόχο να αναδείξει το ψωμί ως θρεπτική αξία και νοστιμιά (με τεχνικές παραδοσιακές και μη και πολυφυλετικές συνταγές από όλες τις γωνιές του κόσμου), ως σύμβολο του κύκλου της ζωής και της φύσης, ως σύμβολο της λατρείας, ως πρώτη ύλη για δημιουργία τέχνης αλλά και ως κοινωνικοπολιτικό σύμβολο επανάστασης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αφού καλωσόρισε τους ξένους προσκεκλημένους, συγχάρηκε τους διοργανωτές του φεστιβάλ για τη σπουδαία αυτή εκδήλωση και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει εμπράκτως όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα αυτές του Ευρωπαϊκού Μουσείου άρτου του Βαρνάβα. «Αξίζει πραγματικά όλοι να επισκεφτούμε το μοναδικό αυτό μουσείο που τιμά την περιοχή μας», είπε κλείνοντας ο κ. Φιλίππου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής