ΕλλάδαΕπικαιρότηταΥπουργείο Εσωτερικών

Συστήνεται Γραμματεία Ρομά στο υπουργείο Εσωτερικών

Την πρόθεση να συσταθεί Γραμματεία Ρομά, ανακοίνωσε ουπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης για την ενίσχυση της συμμετοχής των Ρομά στα συμβουλευτικά όργανα λήψης αποφάσεων και στην πολιτική ζωή.

Ο υπουργός συνεχάρη τους Ρομά για την απόφασή τους να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να προχωρήσουν στη σύσταση Συνομοσπονδίας.

Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η απόφασή τους να συμμετέχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων με συλλογικά όργανα, τονίζοντας ότι τώρα η Πολιτεία θα είναι παρούσα και θα τους αντιμετωπίσει διαφορετικά.

Οπως εξήγησε, «δεν μπορεί η Πολιτεία να μην υιοθετήσει διαφορετικό τρόπο απέναντι σε ομάδα ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη θέση τους κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας. Είναι μεγάλη η υπέρβαση των ανθρώπων να ξεφεύγουν από τις αδυναμίες τους και να διεκδικούν μία θέση».

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμη ότι με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, γίνεται προσπάθεια να διευκολυνθεί η πρόσληψη Ρομά στους ΟΤΑ, ενώ προσέθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να ξεκινήσει με τους ΟΤΑ την αναβάθμιση των χώρων κατοικίας και όπως επεσήμανε, στόχος είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα έως το 2019.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, ανέφερε, θα γίνει προσπάθεια για ρύθμιση των αδειοδοτήσεων, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες ένταξης των παιδιών Ρομά στα σχολεία.

Τη διάσκεψη συνδιοργανώνουν το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η διάσκεψη θα συνεχιστεί στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα και στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα