Δήμοι

Συσσίτια από τον Δήμο Καλαμάτας

Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας

Ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2012, η λειτουργία των συσσιτίων του Δήμου Καλαμάτας με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και δικαιούχων.

Σε αυτήν την προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου συμμετέχουν οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, η Διεύθυνση Πρόνοιας, ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού και η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις». Η προσπάθεια, επίσης, στηρίζεται από αρκετούς χορηγούς. Τα συσσίτια θα προσφέρονται πέντε φορές την εβδομάδα, κάθε μεσημέρι, από το Α΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, στην οδό Υπαπαντής.

Τα άπορα άτομα που δικαιούνται συσσιτίου έχουν καταγραφεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού. Βεβαίως, υπάρχουν και ορισμένα κατάκοιτα άτομα, στα οποία μεταφέρεται το φαγητό στο σπίτι από εθελοντές δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε από την πλευρά του ότι στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρχει κανένας κάτοικος της πόλης χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Μάλιστα, τόνισε ότι «δε χάθηκε ο κόσμος εάν δεν κάνουμε κάποιο έργο προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο», ενώ πρόσθεσε ότι δικαίωμα στο συσσίτιο έχουν όλοι οι άποροι, «ανεξαρτήτως φυλής και Θεού στον οποίο πιστεύει καθένας». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοηθούν για την παροχή των συσσιτίων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι