Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειεςΥπουργείο Εσωτερικών

Σύσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Ζάκυνθο

Βρέθηκε λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, μετά από συνάντηση που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ρητό, δεσμευτικό, χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων βημάτων για την επίλυση του άμεσου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, κατέληξε η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να συμβάλει ώστε να ξεπεραστούν νέες καθυστερήσεις και προσκόμματα τα οποία προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβαρύνοντας περαιτέρω την κατάσταση στο νησί.

Στη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους έναντι των δημοτών της Ζακύνθου, ώστε το ανοιχτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να λυθεί οριστικά και να μην αποβαίνει σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης, το οποίο συμφωνήθηκε και συνομολογήθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

• Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος

• Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου Διονύσιος Παναγιωτόπουλος

• Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος

• Ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς

• Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Αντίοχος

• Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας

• Ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου Παναγιώτης Μυλωνάς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Ζακύνθου δεσμεύθηκε ότι το αργότερο έως τις 30 Μαρτίου 2017 θα λειτουργεί η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Βραχίονα, σε θέση που υπέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να συμβάλλουν για την επίσπευση της αναγκαίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.

Εως τότε, τα απορρίμματα θα καταλήγουν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) του Σκοπού. Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση λύση προορίζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα έως την ολοκλήρωση της οριστικής λύσης στην τοποθεσία Λίβας.

Ο υπουργός ζήτησε από τον δήμαρχο Ζακύνθου να επικοινωνεί καθημερινά με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώνει για την πρόοδο του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι