ΕλλάδαΕπικαιρότηταΥπουργείο Εσωτερικών

Σύσκεψη για τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο

Το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, όπου τόνοι σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους του νησιού, απασχόλησε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Από τον κ. Σκουρλέτη, επισημάνθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λειτουργίας κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και δεματοποίησης των υπολειμμάτων, που αποτελεί την ενδιάμεση λύση πριν την εφαρμογή της οριστικής, με την κατασκευή ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

Λύσεις για την αποσυμφόρηση της πόλης της Ζακύνθου από τα απορρίμματα, εξ αιτίας του πολυήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Σκοπού από κατοίκους της περιοχής Καλαμακίου, θα αναζητηθούν σε συνάντηση που αποφασίστηκε να έχουν άμεσα εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος, και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα