ΔήμοιΔήμος ΜαραθώνοςΔήμος ΩρωπούΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Σύσκεψη για αντιπλημμυρικά έργα σε Ωρωπό και Μαραθώνα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να εξεταστεί η πορεία των αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Καπανδριτίου και Καλάμου Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Παναγιώτης Σάσσαλος, ο διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής, Παύλος Χριστακόπουλος και ο τμηματάρχης Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Εργων της Δ/νσης Αναδασώσεων Αττικής Θεόδωρος Δαγκλής.

Κατά τη σύσκεψη, διαπιστώθηκαν τα εξής:

• Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η σύνταξη της μελέτης αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων από τη Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής. Δύο επί μέρους μελέτες (αναδασώσεων και φραγμάτων «σαρζανέτ») θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

• Εγινε χρηματοδότηση ύψους 4.050.000 ευρώ για την κατασκευή όλων των έργων που σχεδιάστηκαν.

• Στις 12/10/2017 δημοσιοποιήθηκαν οι προσκλήσεις εργοληπτών για την κατασκευή εννέα υποέργων αντιδιαβρωτικής-αντιπλημμυρικής προστασίας.

• Η έναρξη κατασκευής των έργων αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου. Η ολοκλήρωση όλων των έργων που σχεδιάστηκαν προβλέπεται εντός τριμήνου από την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι