ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ και 420 απευθείας αναθέσεων σε συνεργάτη του Μητσοτάκη

Την ώρα που ο οικονομικός εισαγγελέας καλεί τον παραιτηθέντα βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, ένα δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος, έχουν την τελευταία τριετία εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο.

«Μετά τους Πάτση, Μαραβέγια και Χειμάρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας ακόμη μία σκανδαλώδης υπόθεση που αποδεικνύει την έκταση του ‘γαλάζιου’ πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας πως «τη στιγμή που οι πολίτες μετράνε και το ευρώ για να βγάλουν το μισό μήνα, οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη πλουτίζουν με εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του newsbomb.gr, σύμφωνα με το οποίο «οι κκ Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες».

«Στενά συνδεδεμένοι με τη ΝΔ οι Κουτούπης-Ροδάκος», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόκειται για πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ, καθώς ο κ. Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από ‘γαλάζιους’ ημετέρους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους».

«Αυτοί που ανήλθαν στην εξουσία με σημαία τον φιλελευθερισμό και το λιγότερο κράτος, έχουν ρημάξει το δημόσιο χρήμα. Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ; Θα απαιτήσει την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Θα τον διαγράψει ο Μητσοτάκης;»

Λίγη ώρα αργότερα και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρθηκε στο θέμα, ρωτώντας απευθείας τον πρωθυπουργό εάν θα διαγράψει τον Κουτούπη.

«Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. με 420 απευθείας αναθέσεις;», ρωτά η Τσαπανίδου.

«Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ένα νέο όργιο με 420 απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να το καλύψει με γενικόλογες αοριστίες.

Την ώρα που οι πολίτες μετράνε και το τελευταίο ευρώ με την αισχροκέρδεια να τους γονατίζει, περιμένουμε από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για ένα ακόμη σκάνδαλο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη:

  • Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ;
  • Θα ζητήσει να επιστρέψουν τα 5,5 εκατ. ευρώ που ενθυλάκωσαν από τα δημόσια ταμεία;
  • Θα ζητήσει από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο να διεξάγουν ελέγχους για τη νομιμότητα των εν λόγω απευθείας αναθέσεων;

Θα απαντήσει αυτή τη φορά ή θα συνεχίσει να προσβάλλει την δοκιμαζόμενη κοινωνία, επιτρέποντας σε κάποιους να κάνουν πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων;», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Τσαπανίδου.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το νέο δημοσίευμα για απευθείας αναθέσεις 5,5 εκατομμύρια ευρώ και για το εάν ο πρωθυπουργός σκοπεύει να διαγράψει τον Ανδρέα Κουτούπη όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ο Γιάννης Οικονόμου στήριξε τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και την νομιμότητα» λέγοντας ότι αυτές αποτελούν «βασικές αξίες της παράταξης» της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υιοθετούμε την σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις» ανέφερε κάνοντας λόγο για «αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα» που δημιουργούν κλίμα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα