ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνό τέχνασμα η τροπολογία Κεραμέως για την επιστολική ψήφο

«Η τροπολογία της υπουργού κ. Κεραμέως, για ένα κορυφαίο θέμα που αφορά σε μείζονα αλλαγή του πλαισίου των βουλευτικών εκλογών, είναι ένα φθηνό τέχνασμα που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη συναίνεση στο πολιτικό σύστημα», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώτα Πούλου.

Η κυρία Πούλου τονίζει ότι «η καθολική και έντονη αντίδραση των κομμάτων στην απόπειρα παγίδευσης και χειραγώγησής τους ήταν αναμενόμενη, γιατί οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του πλαισίου, απαιτεί μία διαφορετική επεξεργασία, με ευρύτατη συναίνεση (αυξημένη πλειοψηφία 200 ψήφων), αφού αναφέρεται σε άλλη εκλογική διαδικασία, με πολλές εκλογικές περιφέρειες και πολλούς υποψηφίους».

Η κυρία Πούλου υποστηρίζει ότι «με την υπεύθυνη στάση μας στη λεπτομερή επεξεργασία του νομοσχεδίου της επιστολικής ψήφου, που εκφράστηκε με προτάσεις και τροπολογίες, αποδομήσαμε τη δήθεν κυριαρχία και ‘αποκλειστικότητα’ της Νέας Δημοκρατίας στην εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των ομογενών».

«Έτσι, κατέφυγε σε μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή, για να διεκδικήσει εκ νέου το προβάδισμα», σχολιάζει και προσθέτει πως «όμως, η προπαγάνδα της δεν θα περάσει».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα