ΔήμοιΔήμος ΒριλησσίωνΔήμος ΠεντέληςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συντονισμός δράσεων για σεισμούς και πυρκαγιές

Η πρόληψη και ο συντονισμός είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από φυσικές απειλές και κινδύνους, επεσήμανε στην εισαγωγική του παρέμβαση ο Γιώργος Καραμέρος.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, προσαρμόζουμε διαρκώς τους σχεδιασμούς μας με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία και τα επιτεύγματα των επιστημόνων.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνίας και ροής πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων και υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό, όπως τόνισε, η Περιφερειακή Αρχή πρόκειται να συνεργαστεί με τους ραδιοερασιτέχνες.

Ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ένα σύγχρονο σχέδιο «Ξενοκράτης» για τα σεισμικά φαινόμενα, που θα διέπεται από αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, θα περιλαμβάνει ενιαίους και κωδικοποιημένους κανόνες οργάνωσης και διαχείρισης.

Στη συνεδρίαση επικαιροποιήθηκε και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές όταν είναι υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα ο καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εντός των σχεδίων πόλεων με πρωτοβουλία των οικείων Δήμων με χρέωση της σχετικής δαπάνης στους αδιαφορούντες ιδιοκτήτες όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο δασάρχης Πεντέλης και υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Νοσοκομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της Βόρειας Αθήνας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι