ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σύντομα στην αγορά και το “Καλάθι των Χριστουγέννων”

Η εφαρμογή του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» ενόψει της εορταστικής περιόδου και η εξέλιξη της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» με τον ενδεχόμενο εμπλουτισμό της με περισσότερα προϊόντα με την ένδειξη –5%, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με τους εκπροσώπους της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος.

Eνα ακόμη θέμα που συζητήθηκε, ήταν ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης του υπουργείου Ανάπτυξης για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς και την αποτροπή των μηχανισμών που αυξάνουν τις τιμές στο ράφι, όπως και των πλασματκών προωθητικών ενεργειών.

Παραπλανητικές προσφορές

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε: «Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ. Αδιαμφισβήτητος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστικη δυνατότητα όλων των καταναλωτών, ιδίως των πιο ευάλωτων, εντός των συνθηκών που δημιουργεί η εισαγόμενη ακρίβεια. Επίσης, να ξεκαθαρίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το τοπίο των παραπλανητικών προσφορών και εκπτώσεων προς όφελος του υγιούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού και της θωράκισης του καταναλωτικού κοινού».

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και από την πλευρά των σούπερ μάρκετ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωσης Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ), ο γενικός γραμματέας Κώστας Μαυροειδής (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) και ο γενικός διευθυντής Απόστολος Πεταλάς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα