ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Συνολικά 518 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στους πρώτους δέκα μήνες του 2023

Μόνο το πρώτο δεκάμηνο του 2023, έχασαν τη ζωή τους 518 άνθρωποι στη χώρα μας, από τροχαία δυστυχήματα.

Ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι από τα τροχαία που σημειώθηκαν εν μέσω γιορτών τις τελευταίες ημέρες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 23 έως τις 25 Δεκεμβρίου σε 95 τροχαία σε όλη τη χώρα (τα περισσότερα στον αστικό ιστό) σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 119, νέοι στην πλειονότητά τους.

Πιο πρόσφατο, είναι το τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2023 στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας – Σφηκιάς, όταν ένα Ι.Χ. έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Πριν από αυτό, τα ξημερώματα της Τρίτης στην Επανομή Θεσσαλονίκης αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τσιμεντένιο τοίχο και ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος.

Τα ξημερώματα Χριστουγέννων, ακόμη δύο νέα παιδιά, ένας 18χρονος και μια 17χρονη, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στα Βριλήσσια. Ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και “καρφώθηκε” σε μια μάντρα.

Παραλλήλως, στιο διάστημα από τις 23 έως και τις 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 14.298 έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκε ότι 380 άτομα οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα