Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Συνεργασία με την Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο βοηθός περιφερειάρχη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων, Ισμήνη Κρεμμύδα και Φάνης Μαραγκάκος, αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία, τόσο με την Περιφερειακή Εφορεία, όσο και με τα τοπικά Συστήματα Προσκόπων τηςμε σκοπό την διοργάνωση δράσεων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών, η ενημέρωση για τους πρόσφυγες, καθώς και άλλες δράσεις εθελοντισμού.

Όλες οι παραπάνω δράσεις πρόκειται να ενταχθούν στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη, προαγωγή της υγείας και ενημέρωση των πολιτών για το έτος 2017, που πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Προτεινόμενα