Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Συνεδρίαση της Διατομεακής Επιτροπής Τουρισμού Πειραιά

Συνεδρίασε η Διατομεακή Επιτροπή Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και με τη συμμετοχή των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων.

Η επιτροπή έχει συσταθεί προκειμένου να παρακολουθεί και να συντονίζει θέματα τουρισμού και να διατυπώνει προτάσεις στα αρμόδια όργανα, για τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε παρουσίαση του αναλυτικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής χρονικής περιόδου 2016-2020.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και των άλλων μνημείων του Πειραιά, αλλά και στις απαιτούμενες υποδομές που θα καταστήσουν τον Πειραιά τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Όλες οι προτάσεις που έγιναν, καταγράφηκαν προκειμένου να αποτελέσουν τους άξονες του Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Π.Ε. Πειραιά στη βάση των κεντρικών αξόνων του γενικού Σχεδίου της Περιφέρειας.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασ. Κορκίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά για θέματα Τουρισμού Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Αττικής & Νήσων Αιγαίου Π. Πολιτάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Ν. Μανεσιώτης.

Επίσης, ο β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Περ. Διακουμάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων Πειραιά Γ. Τσάκος, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Κορυδαλλού και Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, της Ένωσης Εστιατόρων, των Πανεπιστημίων Πειραιά και Αιγαίου, της Τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων κ.ά.

 

Προτεινόμενα