ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Συνεχίζει να λειτουργεί το νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”!

Με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης μαζί με αντιπροσωπεία των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Στη συνάντηση που είχε θέμα το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», συμμετείχε και  το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Oι πληροφορίες για κλείσιμο του Νοσοκομείου και μετατροπή του σε Πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ είχαν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, οι οποίοι στις 25 Ιουλίου πραγματοποίησαν σύσκεψη ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Στις 31 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας κατοίκων.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός παρουσίασε το σχέδιό του, όπως τελικά διαμορφώθηκε. Σύμφωνα με αυτό, συνεχίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα:

Αναπτύσσονται πλήρως τα εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, με λειτουργία πρωί-απόγευμα.

Οι Παθολογικές Κλινικές, η Καρδιολογική Κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Νεφρολογική Κλινική παραμένουν στο Νοσοκομείο, ενοποιούμενες σε Παθολογική Κλινική με Καρδιολογική Μονάδα.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Αιματολογική Κλινική και η Αιμοδοσία, το Ηπατολογικό, το Μικροβιολογικό, το Ακτινοδιαγνωστικό και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας παραμένουν στο Νοσοκομείο.

Δημιουργείται Μονάδα Ανακουφιστικής Θεραπείας με κατ’ οίκον νοσηλεία, ημερήσια νοσηλεία και Ιατρείο Πόνου.

Δημιουργείται επίσης Μονάδα Χρονίων Παθήσεων καθώς και Οδοντιατρική Μονάδα και Οδοντοτεχνικό Τμήμα. Θα παραχωρηθούν χώροι στον ΕΟΠΥΥ για τη δημιουργία πολυϊατρείου.

Οι λοιπές λειτουργίες του Νοσοκομείου μεταφέρονται στο ΓΝ Νίκαιας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι